Poświąteczny klimat szybko ustępuje wizjom nadchodzącej zabawy sylwestrowej. Nowy Rok powinien być witany hucznie, a szklanki do whisky powinny być pełne. O co powinien zatroszczyć się organizator tego wyjątkowego eventu?
Odpowiedni nastrój
Świętowanie nadejścia Nowego Roku jest specyficznym typem świętowania. Często to jest czas totalnej swawoli, podczas którego puszczamy wodze fantazji. Organizując Sylwestra, powinniśmy mieć na uwadze to, że pracując na co dzień na pełnych obrotach, od święta pragniemy poczuć się kimś zupełnie innym, niż tylko trybikiem w maszynie.
Na bok korporacyjne żarty i garnitury! Czas na przebierańce, czas na szalone tańce w rytmie rumby. Dobry gospodarz na zaproszeniu podkreśli, że obowiązuje pełen luz i swoboda w kreowaniu szalonych postaci nie z tego świata, w które wcielają się na ten czas zaproszeni goście. Jednocześnie pamięta o dodatkach: serpentynach, balonach, soku jabłkowym, do whisky szklanki powinny być lśniące od czystości i odporne na stłuczenie.
Co powinno się znaleźć na stole sylwestrowym?
Jeśli mowa o alkoholu – na stole powinien królować szampan oraz alkohole najwyższej jakości. Wszystko powinno być odpowiednio wcześniej przygotowane i oczekiwać na pierwszy dzwonek, sygnalizujący przybycie pierwszych gości. Ponadto, warto zatroszczyć się, by obok szklanki do whisky stały dobre przekąski i aromatyczne potrawy. Do tego wszystko, przez duże głośniki sączyć się powinny różnorodne dźwięki porywające do tańca!